Followers

Monday, November 28, 2011

Antara Kereta Dan Helmet

Hye!!!

Hari ni aku just nak berkongsi satu cerita.
So jgn bosan, Smile!!! dan keep Reading

~~~~~~~~~~~~~~~


Tit...Tit...Tit...Tit....
Tepat pukul 6 am, Jam henpon aku berbunyi. Rasa malas gila..
Dalam hati xpala snooze dulu..lagi 10 minit aku bangun...
Then 6.10 am aku pun bangun la dengan rasa berat ya amat....

Selepas Setengah jam bersiap...Pkul 6.45 am , aku pun kuar start kreta...
Pastu P jengok Cik Tam and Cik Teh...Bg diorg mkn...


ni adik aku bergambar bersama Cik Tam n Cik Teh!!!



Then tengok family hamster aku..pun bagi diorang makan...

video


Dah selesai, aku gi buka pintu pagar....masuk dalam keta, drive keluar pagar n park depan rumah...
turun dari keta..tutup pintu pagar...
Tapi jiwa masih terawang-awang ..Mengantuk
Ikutkan hati mau je tutup enjin then masuk bilik g tido jer...
Tapi apa nk buat, kompeni tu bkn bapak aku yang punya.~~
Seat belt dipakai , aku pun letak gear D, drive ke depan, kasi signal ke kanan untuk keluar simpang, 
melihat kiri dan kanan tiada kereta, 
pedal minyak ditekan.....

Bedebuk!!!  
Aku dengar something...seolah-olah aku melanggar sesuatu...
hisshhhh...pelik, jalan lengang...xkan aku exsiden...
mata dihala ke cemin pandang belakang...
aku lihat something bergolek-golek atas jalan...macam toyol!!!
tapi bulat berwarna biru.....macam aku kenal...
Alamak!!!!!! helmet abah aku, hahahaha

macam mna nk buat ni..xkan nak tinggal dan buat bodo jer..ngamuk pulak orang tua tu nanti nk p keja xda helmet..Nak xnak aku tepaksa patah balik...kasi signal sebelah kiri, stop keta, 
p La kutip helmet tu betul2 tengah jalan....minaci India yg duk tunggu bas kilang tepi jalan, tersipu-sipu gelakkan aku...rilek la...sekali-sekala di waktu pagi yang hening ni nk buat citer tahap maharaja lawak, apa salahnya kan???
Melayang RM12 gnti wisor baru utk abah...Nasib helmet xpecah...!


Dari rumah drive sampai kilang Boon Siew, aku tersenyum ibarat kerang busuk sorang-sorang....
Hidup ni macam-macam!!!

bab edit xreti..tapi korang imagine la sendirik ea...!!!


P/S : Jangan jadi macam aku....Sumpah Xbest pon!!!

2 comments: