Followers

Saturday, November 19, 2011

Kerja Part 2!!

Sambungan Crita hari tue...... Kerja Part 1#

Minggu ni dah masuk minggu ke-2 aku duk kat bahagian welfare menggantikan Syue... Keja pnya la bnyak, n the worst part is aku still kna ganti kak ina di reception if dia g break.... Syue plak bnyak tnggal wasiat kat aku..hempeh....

Macam lembu kna tarik idong la....terkejar ke sana, terkejar kesini....
Apa bleh bt kompeni ni bkn bapak aku yg pnya....hahahah.....
(kalo bapak aku pnya dah lma aku kick si Megi kari, Kerbau pndek n Si kuih Donut)

Seperti yg dijnjikan aku dapat la laptop yg kompeni bg...hurm....
korang nk tngk? meh aku bg pic....

Laptop cikai ja pun...Dell Vostro 1520




Nk dijadikan cerita, kelmarin ptg....Si kerbau pndek dapat 1 email dari Si Sepet....bunyik nye cenggini

Dear Ms. Kerbau Pendek

Kindly arrange one receptionist for me for banner hanging activity...
Date give as follow....

 bla..bla...bla....



So, Kerbau Pendek pun tnya kat ct jatt.....

Kerbau Pendek :  Eh, sekarang nak bg sapa yg ikut dia...sha dah under welfare, ina xda sapa gnti.. U boleh ikut ka?

Ct jatt :  X boleh Mr. Kuih Donut dah pesan, GA xboleh bt keja HR...

Kerbau Pendek: Bila dia cakap?

Ct jatt : Hari tu..Entah xingat bila....

Si Kuih Donut : (Menyampuk) Cannot la , cross section already....

Entah apa yg dibebelkan mereka betiga, aku pun xpasti....malas nk amek kesah...Dia bkn suka aku pun.... Tapi Ct Jatt mmg bagus la cover line....Aku pun ekceli malas nk kuar. Bnyak kot keja nk bt...
Mna nk update new associate, Kunci Loker, Staff Transportation, Millage Claim, Lorry Driver Claim, dan bnyak lagi lah...yg paling worst BSH TV......tiap2 pgi nk ngadap sistem tu! dah la x user friendly....memnjang nk ragging aku....

Tapi yg paling aku xpaham betoi....Si Kerbau Pendek blh plak cakap dekat aku...

Kerbau Pendek : eh u mau ka kalo u jd HR

Aku : Msti la mau..sapa xnak..rezeki ign tolak...

Kerbau Pendek : Ok2...nti ada kosong I inform u....

Hahahha......macm xpacaya oooooo.......baik plak dia ni..Insap dah kot....Whatever la....Dunia2.....
Ni nak kongsi moto Baru Keluaran kompeni aku....ada duit boleh beli..xda duit sila tngok aje la...k



Adios!!!





1 comment:

  1. hadiah besday kalo dapat adiah camni mesti best..

    ReplyDelete