Followers

Saturday, October 1, 2011

Review "Aku Bukan Mistress"

Assalammualaikum...
rasanya dah berkurun gila aku x update blog ni...
almaklum lah.....sibuk...dan kekangan masa yg xmengizinkan aku berbuat sedemikian....

entry kali ni aku nk story pasal buku...
nak kata aku ni ulat buku...xda la sngat....ulat tido ada lah....hahahaha

aku tau ramai antara kita suka baca novel.....
especially gurlz la....lelaki yg dlm hati ada taman pun kadang2 suka....


novel yg terbaru aku baca bertajuk "Aku Bukan Mistress"sinopsis crita ni:

Mya Arlissa terperangkap dengan permainan dunia yang kejam. Dia tercampak ke dunia yang kelam dan gelap tanpa kerelaan hatinya. Tangan yang disangka boleh memimpinnya ke arah yang lebih lurus, rupanya tidak berbeza seperti lelaki lain yang hidup berajakan nafsu. Dirinya tergadai kepada Mikail, lelaki tampan yang kaya-raya dan menjadi buruan ramai wanita.

Dua tahun menghamba diri di dalam penjara yang dibina oleh Mikail dengan bertemankan dosa, Mya mula mencari arah hidupnya. Kehadiran Adam yang kejam, Shamil  yang menagih janji silam, Suzanne yang menyakitkan hati dan Datin Adiba yang sinis membuatkan hidup Mya semakin sempit. Sikap Mikail yang semakin aneh dari sehari ke sehari membuatkan Mya keliru. Dalam resah ada debar, dalam benci ada rindu, dalam marah ada tenang. Mikail mendera hati dan perasaannya.

Sampai kemuncaknya, Mya tekad. Dia mahu menoktahkan semua catatan noda dan dosa dalam diari hidupnya sebagai seorang perempuan simpanan, tapi bagaimana? Kaki ingin berlari menjauhi Mikail, tetapi hati mengikat janji secara sembunyi.

Mengapa membina harapan jika penghujungnya tidak seindah impian? Dan… cukupkah tempoh dua tahun untuk memastikan debaran di hati mereka melagukan rentak yang sama?

amacam best x?
bgi aku....mmg best.....harga pun xmahal...
nak pinjam dri aku pon bleh.....hihihihi.......No comments:

Post a Comment